• El Caminito del Rey

  El Caminito del Rey

  "Het Koningspad"
 • De omgeving

  De omgeving

  in de buurt van de Finca
 • Het Koningspad

  Het Koningspad

  van Alfons XIII van Spanje
 • Het mooie uitzicht op de bergen

  Het mooie uitzicht op de bergen

  rondom de Finca

Omgeving en activiteiten

Geniet van de prachtige omgeving. Wilt u lekker onthaasten? Rondom de Finca vindt u alle rust en mogelijkheden. Ook zijn er tal van leuke (sportieve) activiteiten in de omgeving.

De Axarquia is een landelijk gebied met bergen, valleien, strand en zee. De streek biedt volop mogelijkheden om te wandelen,fietsen en te onthaasten. In Comares kan men ook klimmen, abseilen en de Mazmullar beklimmen

Malaga ligt ongeveer een uur rijden van Finca La Loma en is zeker een bezoek waard. Voor meer informatie www.beleefmalaga.nl of www.ontdekmalaga.nl.

Cordoba is 2 uur rijden van Finca La Loma. De stad is vooral bekend vanwege de Mezquita. De Mezquita is de kathedraal van Córdoba in Spanje. Het historische centrum van de stad met de kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Mezquita is Spaans voor moskee. Hiermee wordt verwezen naar de functie van het gebouw voor de Reconquista, voordat het een kathedraal werd.

El Caminito del Rey, het koningspad, is een spectaculair wandelpad dat loopt door de El Chorro kloof bij Ardales. In maart 2015 is het pad na een grondige renovatie heropend. De toegang is nog steeds gratis maar de toegangsbewijzen moeten ruim van tevoren worden aangevraagd. Voor meer informatie zie www.caminitodelrey.org.

Buiten de maanden juli en augustus leent Andalusie zich het hele jaar door voor een mooie fietsvakantie. In Malaga kun je prima fietsen huren bij www.biketoursmalaga.com en www.bike2malaga.com.

In de Axaequia zijn 2 golfbanen aan de kust. Anoreta Golf in Rincon de la Victoria www.anoretagolf.es en Baviera Golf in Caleta de Velez www.bavieragolf.com.

En verder heeft gastvrouw Linda nog heel veel andere suggesties. Zij wil die graag met u delen!

Natuurpark Axarquia

De Axarquia is de streek ten oosten van de stad Malaga en ligt tussen een aantal prachtige natuurparken. Het is een landelijk gebied met bergen, valleien, strand en zee.

De streek biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en lekker te onthaasten. In Comares kan men ook klimmen, abseilen en de Mazmullar beklimmen

Meer info bij Linda!

Natuurpark Axarquia

Witte dorpen

Het gebied is wat minder toeristisch dan ten westen van Malaga, maar de laatste jaren is er een duidelijke opbloei. Met badplaatsen als Torre del Mar, Torrox en Nerja, heeft het badgasten veel te bieden. Typerend voor de streek zijn de schitterende witte dorpjes die veelal in de bergen liggen en allemaal hun eigen dorpsfeest hebben. Comares is het hoogst gelegen dorp. Door badplaatsen als Torre del Mar, Torrox en Nerja is ook dit gebied voor toeristen zeer aantrekkelijk. U vindt hier rust in een prachtige omgeving maar ook genoeg vertier.
Witte dorpen

Cultuur

De steden in de omgeving zoals Málaga, Córdoba of Sevilla zijn een bezoekje meer dan waard.
Cultuur